Stranden in Denia

Las Rotas:

Het strandgebied dat als Las Rotas bekend is beslaat het zuidelijke deel van de kust van Denia. Afgezien van Marineta Cassiana, het eerste strand in dit deel van de haven, onderscheiden de andere stranden zich door hun rotsachtige landschap en heldere baaien die een unieke charme bieden aan de stad.


1. Het Marineta Cassiana strand: dit mooie strand ligt in het zuidelijke deel van Denia en daarmee het dichtst bij het stadscentrum. Het is een zandstrand dat al meerdere keren de "Blue Flag award” heeft gekregen voor de kwaliteit van het water en de voorzieningen die het de gebruikers biedt.  Dit strand beschikt over observatie- en reddingsdiensten evenals toiletten.
2. Het El Trampolí strand: dit strand ligt in de wijk Las Rotas in Denia en is een rotsachtig strand dat zich een kleine kilometer uitstrekt. Het dankt zijn naam aan een houten duikplank op een van de rotsen staat. Deze is nog steeds in gebruik bij badgasten die dit strand bezoeken.
3. Het Punta Negra strand: dit prachtige strand ligt op 2,1 km afstand vanaf het centrum in het gebied Las Rotas. Het is een rotsachtige baai met een lengte van ongeveer 1,4 km die toegankelijk is via de promenade van Las Rotas. Overdag houden strandwachten toezicht.
4. Los Arenetas Beach: deze rotsachtige baai ligt in de regio Las Rotas. Het is ook bekend als "Fin de Las Rotas" en biedt een van de mooiste uitzichten op de Middellandse Zee en Kaap San Antonio die u vanuit Denia kunt zien.
5. La Cala (het naaktstrand): La Cala is een rotsachtige baai van 100 tot 180 meter die u alleen te voet of over zee kunt bereiken. Het is een afgelegen en verlaten strand.

Las Marinas:

Het strandgebied dat bekend staat als Las Marinas of Les Marines in Denia en ligt ten noorden van de stad. Het is de breedste kuststrook van de gemeente en bestaat voornamelijk uit zandstranden. Hier vindt u vele prachtige stranden, zoals:

1. Het strand van Punta del Raset: Punta del Raset Beach ligt achter het havengebied en is het dichtstbijzijnde strand vanuit de stad gezien. Met een lengte van 600 meter en een gemiddelde breedte van 75 meter is het een van de breedste stranden van Denia. Het strand beschikt over strandwachten, aangepaste zwemfaciliteiten voor mensen met beperkte mobiliteit, parken en sportterreinen. In 2021 kreeg het eveneens de "Blue Flag”, een erkenning voor de kwaliteit van het strand en zijn diensten.
2. Las Albaranes Beach: als u een gezinsvriendelijk zandstrand zoekt dan is Las Albaranes ideaal. Het heeft een ruim zandstrand en verschillende sportfaciliteiten voor o.a. volleybal of voetbal. Het strand heeft bovendien een bijzondere landschappelijke waarde vanwege het uitzicht op de zandduinen in het gebied die van overheidswege worden beschermd met milieuprogramma's.
3. Las Bovetes Beach: verder naar het noorden ligt Las Bovetes Beach, een van de grootste en drukstbezochte stranden langs de kust van Denia. Het is bekroond met de "Blue Flag” en strekt zich 1.800 meter uit. Het is ook toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.
4. Los Molins Strand: dit fantastische strand strekt zich uit over 2,7 kilometer, op 5,4 km vanaf de straat Las Marinas. Door de afstand tot het stadscentrum in combinatie met ruimte is dit strand minder druk. Het strand heeft eveneens de "Blue Flag” ontvangen waarmee de kwaliteit van het water en de dienstverlening wordt bevestigd.
5. L'Almadrava strand: dit strand strekt zich uit tussen 7,8 en 10,8 km vanaf het strandgebied Las Marinas uit ten noorden van Denia. De belangrijkste attractie van dit strand is het heldere en schone water. U ervaart pure rust op dit kiezel- en zandstrand omdat het er meestal relatief rustig is.
6. Las Deveses strand: als laatste komen we aan bij Las Deveses Beach. Met een lengte van bijna 3 kilometer is dit het grootste zandstrand van de gemeente Denia. Het ligt het verst van de stad op kilometer 10,8 van de Las Marinas straat en een deel van de charme komt door de ontspannenheid. Het is populair onder kitesurfers en windsurfers vanwege de goede weersomstandigheden voor deze sporten.