Fiestas in Denia

Fiestas in Denia


villa te koop denia

Ahh Denia's feesten ... Elk seizoen van het jaar zijn er veel verschillende feesten, sommige gewoon in buurten of straten, en anderen vinden plaats in de hele stad, dus gelukkig, is het niet heel moeilijk om in Denia te wonen en verrast te worden door een van onze feesten wanneer je op pad bent. Ze zijn geweldig voor alle soorten doelgroepen, van gezinnen met jongere kinderen tot vriendengroepen die willen feesten. De belangrijkste feesten zijn De Fallas, San Juan, Festa Major, Moors en Christenen en Kerst.

Fallas

Enorme beelden van papier-maché worden op creatieve wijze gemaakt en vervolgens in maart verbrand. Mensen zingen, dansen, drinken, eten en hebben een fantastische ervaring. Het is verbazingwekkend om te zien en er is echt niets zoals dit ergens anders in de wereld. Een overvloed aan vuurwerk, populaire traditionele maaltijden en vrolijk entertainment; wat is er niet om lief te hebben?

La "Plantà" de las Fallas

Het bestaat uit: de installatie van de Falla-monumenten in verschillende gebieden rond Denia, de "mascletà", een indrukwekkende vuurwerkshow, waar duizenden vuurpijlen worden afgevuurd in elk Falla-district en de stad wordt gevuld met lawaai en buskruit. Er zijn ook straatparades waarbij de "Falleros" door de straten dansen, begeleid door de muzikale bands die hen vertegenwoordigen.

De "nit del foc" (Nacht van Vuur) Vuurwerkshow

Geweldig vuurwerk in het centrum van Denia dat je niet wilt missen. Dit kleurrijke evenement is een geweldig evenement om te zien.

La "cremà" (brandend Falla)

Alle falla-monumenten worden verbrand, wat het einde van het feest is. Eerst worden de Fallas van de kinderen verbrand, later gevolgd door de grotere volwassen Fallas. In Denia worden de Falla-monumenten niet tegelijkertijd verbrand, maar in een volgorde van klein naar groot. Hierdoor kunnen mensen genieten van het kijken naar het verbranden van verschillende falla-monumenten.

San Juan

De San Juan Bonfires is een traditioneel en populair festival dat midden in de zomer in Denia wordt gevierd. Vuur speelt een rol in veel van de vieringen, met mensen die samenkomen en grote vuren creëren op het strand van elke vorm van hout, zoals oude meubels, en het delen van eten en drinken, terwijl kinderen, tieners en zelfs volwassenen over het vuur springen.

La Festa Major

Het belangrijkste feest van Denia, gevierd in de tweede week van juli. Er gebeurd van alles, dit zijn de belangrijkste kenmerken:

Stieren zijn een groot deel van de Spaanse cultuur. Bous a la mar (Stieren in de zee), uitgeroepen tot Nationale Toeristeninteresse, wordt twee keer per dag gehouden. Mensen worden achtervolgd door de stier en proberen hem in de zee te krijgen. Dit leuke en vermakelijke evenement is geweldig om te zien en niet iets dat je wilt missen. Nadat de waanzin van de dag stopt neemt de nacht het over en is het volle kracht vooruit! Elke avond is er een feest, elke avond een ander type, voor alle leeftijden.

De Gala Parade met bands en muziek, gevolgd door artistieke en creatieve praalwagens. Een indrukwekkende parade met een geweldige sfeer. Het vuurwerk wordt als de grote finale van de Fiesta de laatste nacht van de vieringen afgestoken, wat de feesten met een knal afsluit.

Moren en Christenen

De straten van Dénia zijn half augustus vol met Moren en Christenen. De stad is vol met straatmuziek, ridders in glanzend harnassen en overal vlaggen. Het programma bestaat voornamelijk uit de ontscheping en de Gala Parade waar de Moren en Christenen hun luxe kostuums dragen terwijl muziek wordt gespeeld. Daarnaast eert het festival Sant Roc, de patroonheilige van Dénia. Traditioneel omvatten de feesten een kerkdienst, het verspreiden van gezegend brood, een diner van de broederschap en een processie.

Meest belangrijke evenementen

Ontscheping van de Moren en Christenen, wapenstilstand.

Kindergala Parade.

Dag van de Fiesta: Gala Parade.

Gevecht van de Arquebusiers, het wonder van de mist, Overgave en Terugtrekking, en het eindigt natuurlijk met veel vuurwerk.

Kerst

La Nit de la Llum: De Nacht van het Licht (Nacht van de Kaarsen) is een magische nacht die wordt verlicht door duizenden kaarsen. Met meer dan 8000 kaarsen langs de straten in het oude centrum en de Marques de Campo, genieten shoppers van speciale prijzen en promoties in de meer dan 100 winkels, die open blijven tot na 23.00 uur, zodat iedereen zijn kerstinkopen kan voltooien. Een rode loper bedekt de paden naar de winkels, en kaarslicht vermengt zich met de seizoensgebonden decoraties om de hoofdstraat op zijn best te evenaren. Vooral de Plaça Glorieta is prachtig, met de lichtstromen weerspiegeld in de fonteinen en bewonderende mensenmassa's uit de omgeving. Deze belangrijke avond voor het lokale commerciële bedrijfsleven is elk jaar groter geworden en is echt het begin van de kerstfestiviteiten in Denia.

Kerstman in Denia: Op 22 december paradeert de Kerstman samen met zijn elfen door de hoofdstraten van Denia, helemaal tot aan het stadhuis. Hij wordt gevolgd door de Jongeren Band en de Artistieke Musical Groep van Denia. Honderden enthausiaste jongens en meisjes wachten tot ze hun verlanglijstjes kunnen geven en een foto kunnen maken met de Kerstman op het Stadhuisplein.

De Drie Koningen

Net als je denkt dat het kalmer wordt na Kerstmis en Oud en Nieuw, blijft het feest in Spanje gewoon doorgaan met De Drie Koningen Dag. Het is een charmant feest om van te genieten, vooral als je geïnteresseerd bent om in Spanje te gaan wonen is het een geweldige manier om de geschiedenis van het gebied te ervaren. Zoals elk feest in Denia heeft Drie Koningen te maken met eten, familie tijd en kleurrijke festiviteiten op straat. Het belangrijkste feest vindt plaats de avond voor Konings Dag, op 5 januari. Dit is wanneer elke stad in Spanje een parade heeft, met natuurlijk, de sterren van de show, de Drie Wijze Mannen of "Tres Reyes Magos”. Dit feest is echt indrukwekkend! Met dansers in uitgebreide, kleurrijke kostuums en mensen op stelten die rondlopen ... Zelfs prachtige Spaanse hengsten worden bereden door ruiters gekleed in historische Arabische kleding.

In de parade rijdt elk van De Koningen op een aparte wagen die is ontworpen om op gigantische strijdwagens te lijken, gooiend met snoep naar de kinderen die staan te kijken. De parade passeert de haven, gaat vervolgens over naar Marques de Campo en eindigt in het stadhuis.

Er valt zoveel meer te zeggen over dit geweldige feest, die je niet mag missen.

Als je in Spanje woont, kun je genieten van zowel je traditionele Kerst als de ongelofelijke Kerst die Spanje te bieden heeft.

Denia heeft een geweldige sfeer, met schitterende feesten het hele jaar door. Met een internationale haven en zo'n ideale locatie is Denia veel meer dan een vakantieoord.