De schilderachtige tocht, TRAM-avontuur van Dénia naar Alicante

Inleiding: 

Gesitueerd aan de zonnige kust van Marina Alta, loopt de TRAM-reis van Dénia naar Alicante. Het is niet zomaar een manier van vervoer; het is een reis door een variëteit aan landschappen, culturen en geschiedenissen. Sinds begin 1974 is deze treindienst de levensader van de regio, die de kustplaatsen, de bruisende steden en de pittoreske dorpjes naadloos aan elkaar rijgt. In dit uitgebreide artikel gaan we op verkenningstocht naar de TRAM-ervaring, van praktische dienstregelingen tot diverse haltes, ticketprijzen en meer.


  1. Een reis door de tijd: Het TRAM-traject van Dénia naar Alicante gaat terug tot de jaren ‘70, toen het voor het eerst de regio Marina Alta aandeed. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot meer dan alleen een pendeldienst; het is een cultureel icoon, een symbool van verbinding en een bewijs van de veerkracht en vooruitgang van de regio.
  2. Historische context: Om maximaal te genieten van een TRAM-reis, is het essentieel om de historische betekenis ervan te kennen. Van de sluiting van de route van Dénia naar Gandia in 1974 tot de uitgebreide opknapbeurt in 2016 en de daaropvolgende hervatting van de route in 2023: de geschiedenis van de TRAM lift mee op de eb en vloed van de regionale ontwikkeling en infrastructuur.
  3. Praktische dienstregelingen en trajecten: De dienstregeling van de TRAM is opgesteld om tegemoet te komen aan verschillende behoeften van reizigers; met regelmatige vertrektijden van maandag tot en met zondag. Van het krieken van de dag om 05:50 uur tot de rustige schemering om 20:50 uur vertrekken de treinen elk uur, zodat er zowel forenzen als vakantiegangers gebruik van kunnen maken. De route van Dénia naar Alicante via Benidorm biedt een boeiend panorama van kustgezichten, groene landschappen en charmante stadjes.
  4. De haltes ontdekken: Het gaat bij deze TRAM-reis net zo goed om de haltes onderweg als om de bestemming. Van de historische straten van Dénia tot de kosmopolitische allure van Alicante, elke halte vertelt een eigen verhaal. Verken de middeleeuwse charme van het kasteel van Denia, wandel langs de zonovergoten stranden van Benissa of verlies uzelf in de bruisende energie van de levendige markten en pleinen van Alicante.
  5. Overstappen en verbinding: Hoewel reizigers op het station van Benidorm moeten overstappen tussen Lijn 9 en Lijn 1, is het een soepele overstap die bijdraagt aan het avontuur. Bovendien zorgt de tijdelijke overstap in Teulada voor een betere verbinding tijdens de huidige werkzaamheden aan de infrastructuur, zodat passagiers non-stop kunnen reizen.
  6. Ticketprijzen en ticket kopen: De ticketprijs voor de TRAM is gebaseerd op zones met verschillende tarieven voor verschillende segmenten van de gewenste route. Of u nu van Dénia naar Calp reist, van Benissa naar Altea, of van Alicante naar Luceros, er is altijd een ticketoptie die past bij elk budget en elke route. Koop tickets op het station, aan het loket, bij een automaat of aan boord bij de conducteur, zodat alle reizigers zonder onnodig oponthoud kunnen reizen.

Conclusie:

De TRAM-reis van Dénia naar Alicante is niet zomaar een reis van A naar B, maar is een belevenis op zich. De reis is het doel. Het gaat erom om van het adembenemende landschap te genieten, uzelf onder te dompelen in het immense veelvoud van culturen en onderweg onvergetelijke herinneringen op te doen. Dus ongeacht of u uit nieuwsgierigheid met de TRAM op pad gaat, geschiedenisliefhebber bent of gewoon op zoek gaat naar een schilderachtig avontuur, stap aan boord van de TRAM en laat de reis beginnen.