De prachtige stranden van Javea, Costa Blanca:

Playa del Arenal:

dit is het belangrijkste en populairste strand van Javea, bekend om zijn levendige sfeer en het bruisende nachtleven. Het strand is een brede halvemaan van fijn goudkleurig zand en strekt zich uit over ongeveer 450 meter langs de kust. Het water is hier ondiep en helder. Dat maakt dit strand veilig voor gezinnen met kinderen om te zwemmen en te spelen. Tijdens het hoogseizoen zijn er badmeesters aanwezig om de veiligheid van strandgangers te garanderen.
Langs de promenade die parallel aan het strand loopt, vindt u een breed scala aan restaurants, bars, cafés, winkels en ijssalons. Dit bruisende gebied biedt eindeloze mogelijkheden om van een lekkere maaltijd te genieten, om even iets te drinken of wat souvenirs te kopen. ‘s Avonds verandert Arenal in een bruisend centrum met straatartiesten en livemuziek.
`s Zomers biedt Playa del Arenal een veelheid aan watersportactiviteiten zoals jetskiën, paddleboarden en tochten op bananenboten. Bovendien vindt u er speeltuinen en trampolines voor kinderen en beachvolleybalvelden voor de sportliefhebbers.

Playa La Grava:

dit strand ligt dicht bij het havengebied van Aduanas del Mar. Het is een mooi kiezelstrand met enkele zandstrandjes. Playa La Grava heeft een meer relaxte en ontspannen sfeer vergeleken met het strand van Arenal. De kiezels op de kust lopen over in rustig, helder water dat ideaal is om in te snorkelen en het zeeleven te observeren.
Langs de promenade La Grava vindt u diverse visrestaurants en traditionele tapasbars waar bezoekers kunnen proeven van de lokale keuken en tegelijkertijd kunnen genieten van het prachtige uitzicht op zee.

Playa La Granadella:

dit strand is een heus juweeltje aan de Costa Blanca en een het is van de meest pittoreske stranden van Javea. Het ligt in een kleine baai omringd door rotsachtige kliffen en een weelderige mediterrane vegetatie. Het strand is bedekt met gladde kiezelstenen en loopt over in kristalhelder turkoois water, perfect voor zowel snorkelaars als duikers.
La Granadella heeft de "Blue Flag”-status gekregen waarmee de uitzonderlijke netheid, waterkwaliteit en milieu-inspanningen worden aangeduid. Vanwege de natuurlijke schoonheid is het strand soms druk tijdens het hoogseizoen. Daarom adviseren we u om vroeg te komen zodat u een goede plek kunt uitkiezen.

Playa Benissero:

dit mooie strand ligt tussen Playa del Arenal en Playa La Grava en het is een kleiner en minder druk bezocht strand. Hier vindt u een mix van zand en kiezels en het strand is omgeven door rotsen en kliffen. Daardoor biedt het een wat rustiger en meer afgelegen omgeving.
Bezoekers die een rustige omgeving zoeken, weg van de mensenmassa's, zullen de serene sfeer van Playa Benissero waarderen. Het strand is een uitstekende plek om tot rust te komen en te genieten van het geluid van de zee en de golven zonder de drukte van de grotere stranden.

Playa Ambolo:

het strand Playa Ambolo is een afgelegen en ongerepte baai in het meest zuidelijke puntje van Javea. Het is omgeven door hoge kliffen en natuurlijke vegetatie. Dat garandeert een gevoel van afzondering en privacy. Dit strand is uitsluitend te voet bereikbaar.
Dankzij het heldere water en de rotsachtige zeebodem is Ambolo een uitstekende plek om te snorkelen en het onderwaterleven te ontdekken. Nota bene: dit strand is officieel aangewezen als naaktstrand, bezoekers dienen wel bewust te zijn van het kledingprotocol.

Cala Blanca:

deze kleine, charmante baai ligt tussen Playa del Arenal en Playa La Granadella. Het strand is alleen te voet of per boot bereikbaar en biedt een meer afgelegen en intieme omgeving vergeleken met de grotere stranden.
Cala Blanca bestaat uit een mix van kiezelstenen en rotsen en het kristalheldere water nodigt uit voor een verfrissende duik in de Middellandse Zee. Het is een uitstekende plek voor iedereen die een rustig en privaat strand zoekt.

Cala Portitxol:

de prachtige baai Cala Portitxol ligt verborgen tussen rotsachtige kliffen en weelderige vegetatie. Het strand is alleen te voet bereikbaar en het pad naar beneden biedt een adembenemend uitzicht over het omringende landschap. Het water is kristalhelder en de sfeer is vredig en ontspannen.
Deze baai is perfect om in te snorkelen en de afgelegen locatie zorgt voor een rustige en onbedorven ervaring voor strandgangers.

Cala Sardinera:

dit is nog zo'n verborgen juweeltje, slechts bereikbaar te voet of per boot. Het is een kleine en afgelegen baai omgeven door veel natuurschoon. Het strand bestaat uit kiezelstenen en rotsen en vanwege de privacy is het de ideale plek om te ontspannen en aan de drukte te ontsnappen. 
Cala Sardinera is een uitstekende locatie voor iedereen die een meer intieme en afgelegen strandbeleving zoekt, ver weg van de meer populaire en toeristische plekken.
 
In het algemeen biedt Javea een gevarieerd aanbod aan stranden, elk strand heeft zijn eigen, unieke charme en attracties. Of u nu de voorkeur geeft aan een levendig en bruisend strand, een rustige en afgelegen baai of een plek waar u het onderwaterleven al snorkelend of duikend kunt ontdekken, Javea heeft elke strandliefhebber iets te bieden.